Από τις 10/11 ο Ν. Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας. Χρησιμοποιεί το έσχατο αυτό μέσο, το μόνο που του απέμεινε, για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να σπουδάσει. Προτείνοντας την τηλεδιάσκεψη αντί της φυσικής παρουσίας του στο πανεπιστήμιο, το κράτος παίζει με τη ζωή του ενώ γνωρίζει ότι ο ίδιος δε θα δεχτεί κάτι τέτοιο. Εκμεταλλεύεται, δηλαδή, τη συγκυρία για να περάσει τη πρακτική των τηλεδιασκέψεων για όλους τους κρατούμενους. Ο Ρωμανός είναι πολιτικός κρατούμενος. Η αντιμετώπιση του δεν είναι τυχαία. Στην περίπτωσή του εκφράζεται η πολιτική του κράτους απέναντι σε οποιονδήποτε αντιστέκεται.
Είναι η ίδια πολιτική που χτύπησε την πορεία της 6ης Δεκέμβρη. Η ίδια πολιτική που επιτέθηκε δολοφονικά στην κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης την ίδια μέρα. Η ίδια πολιτική που οδήγησε σε εκατοντάδες συλλήψεις και ξυλοδαρμούς σε όλη τη χώρα.
Στο Πανεπιστήμιο εκφράζεται με το νόμο Διαμαντοπούλου. Υποχρηματοδότηση, διαγραφές φοιτητών, διάσπαση πτυχίων, επιβολή διδάκτρων, ηλεκτρονικό δημοψήφισμα-υπονόμευση των φοιτητικών διαδικασιών, λογοκρισία και φίμωση.
Συνελεύσεις, γιατί είναι το μόνο μέσο με το οποίο οι φοιτητές ενός τμήματος μπορούν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το πώς θα δράσουν. Καταλήψεις, γιατί υπό αυτές τις συνθήκες το μάθημα συνιστά αποδοχή.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΠΟΛΙΤΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4009
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών τελεί υπό κατάληψη για 4ησυνεχόμενη εβδομάδα
Συντονιστικό Κατάληψης Μουσικού Α.Π.Θ.