ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΤΜ. ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ «ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ» ΠΟΙΝΗ

Στις 17/01 υπήρχε προγραμματισμένη πρόβα το βράδυ στον 3ο της Εγνατίας. Κατά τη διάρκεια της πρόβας, η είσοδος κάτω ήταν κλειστή και στις 11:30 ξεκλείδωσε για να φύγουν κάποια άτομα να προλάβουν τα τελευταία λεωφορεία. Στις 12 :00, φεύγοντας όσοι είχαν μείνει, διαπίστωσαν ότι είχαν ξεχάσει τα κλειδιά στον 3ο, όπου είχαν τραβήξει την πόρτα και δεν μπορούσαν να τα πάρουν για να μπορέσουν να φύγουν. Αμέσως επικοινώνησαν με τον φύλακα και το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, καθώς περίπου 1 ώρα αργότερα η σχολή είχε κλειδώσει κανονικά. Παρόλα αυτά, την επόμενη μέρα επιβλήθηκε ποινή στα  άτομα της συγκεκριμένης πρόβας, να μην τους επιτρέπεται η χρήση του χώρου για πρόβες για 3 εβδομάδες μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας, λόγω «φοιτητικής ανευθυνότητας».

Το περιστατικό αυτό μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στη συνέλευση συλλόγου και αποφασίσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον κο Ποταμιάνο για να διευκρινιστεί η ποινή και ο λόγος που επιβλήθηκε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, παρουσία όλων των μελών της συνέλευσης, μας ανακοίνωσε με ιδιαίτερα υποτιμητικό και επιθετικό ύφος ότι με αφορμή αυτό που έγινε – και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- ήρθε η στιγμή να υποστούμε τις συνέπειες φοιτήτριες/τες  και διδάσκοντες/ουσες. Επίσης ανέφερε πως η διαχείριση των χώρων της σχολής δεν αφορά εμάς και βρίσκεται μόνο στη δική του δικαιοδοσία. Τελειώνοντας, πρόσθεσε ότι θα φέρει τον αντιπρύτανη να μας υποδείξει πώς λειτουργεί σωστά το πανεπιστήμιο.

Η στάση του αυτή δεν μας εκπλήσσει, καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα αναφορές στο αυθαίρετο κλείδωμα της σχολής σε συγκεκριμένες περιόδους ( 17 Νοέμβρη, 6 Δεκέμβρη, Χριστούγεννα) με πρόφαση την «ασφάλεια» των κτιρίων και τη «νομιμότητα» της διαδικασίας λειτουργίας της σχολής.

Εμείς, από την πλευρά μας, θεωρούμε πως είναι αναγκαίο η σχολή να παραμένει ανοιχτή μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας, γιατί οι απαιτήσεις των μαθημάτων και των διπλωματικών προϋποθέτουν πολύωρη προετοιμασία και πρακτική εφαρμογή για να ανταπεξέλθουμε σε όσα μας ζητούνται. Πέρα, όμως, από τις ακαδημαϊκές μας υποχρεώσεις απέναντι στη σχολή, αντιλαμβανόμαστε τους χώρους του πανεπιστημίου γενικότερα, ως τόπους συνάντησης μας σε συλλογικό επίπεδο και ως χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών, σεβασμού στη διαφορετικότητα και κοινωνικής παρέμβασης. Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος όπου δρούμε καθημερινά και τον αναγνωρίζουμε ως δικό μας, όπως και τα ζητήματα που τον αφορούν.

ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΟ – ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *