ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ & ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 22/01

Την Κυριακή 21/01, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το εθνικιστικό συλλαλητήριο “για τη Μακεδονία”. Παρευρέθηκε μεγάλο πλήθος, από οικογένειες με μικρά παιδιά, μέχρι υψηλόβαθμα στελέχη στρατού, μητροπολίτες, οπαδούς ομάδων, φασιστικές οργανώσεις, δίνοντας της ξεκάθαρο ακροδεξιό χαρακτήρα. Αποκορύφωμα ήταν η ηγεσία της χρυσής αυγής στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα στην καμάρα υπήρχε αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο εθνικιστικό παραλλήρημα και την καλλιεργία μίσους για τον λαό της γειτονικής χώρας. Το συλλαλητήριο έδωσε την κάλυψη σε φασιστικές ομάδες να κυκλοφορούν ανενόχλητες στην πόλη δημιούργωντας κλίμα τρομοκρατίας. Αποτέλεσμα ήταν να επιτεθούν στον ΕΚΧ Σχολείο, με την επίθεση να αποκρούεται από την περιφρούρηση της κατάληψης. Στη συνέχεια, φασίστες κατευθύνθηκαν στην κατάληψη Libertatia προκαλώντας φθορές στο κτίριο και επιχείρησαν να επιτεθούν στην αντισυγκέντρωση της καμάρας. Δύο ώρες αργότερα επέστρεψαν στην Libertatia και προχώρησαν στον δολοφονικό εμπρησμό της. Οι επιθέσεις στις καταλήψεις έγιναν με την ανοχή και την στήριξη των μπάτσων.

Σε απάντηση των φασιστικών επιθέσεων, καλέστηκε πορεία αλληλεγγύης έξω από την Libertatia τη Δευτέρα 22/01. Η ανταπόκριση των αλληλέγγυων ήταν μαζική και άμεση. Οι μπάτσοι έκοψαν το δρόμο της πορείας με κλούβες, επιτέθηκαν με δακρυγόνα και χημικά, προσπαθώντας να τη διαλύσουν και έκαναν 5 προσαγωγές που μετατράπηκαν αυθαίρετα σε συλλήψεις. Παρόλα αυτά η πορεία ανασυντάχθηκε και συνεχίστηκε μέχρι το κέντρο της πόλης.
Την Τρίτη 23/01 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ενώ περνούσαν αυτόφωρο. Τους έχουν απαγγελθεί ανυπόστατες κατηγορίες για κάποια πλημμελήματα και ένα κακουργήμα, για εμπρησμό(!). Ενώ τη μια μέρα η οργανωμένη εμπρηστική επίθεση φασιστών συγκαλύφθηκε από τους μπάτσους, την επόμενη μέρα η αντιφασιστική πορεία βρέθηκε αντιμέτωπη με κρατική καταστολή, συλλήψεις και κακουργηματικές κατηγορίες. Αυτή είναι ακόμη μια απόδειξη ότι κρατικοί μηχανισμοί και αστυνομία συνεργάζονται με τους νεοναζί με στόχο να καταστείλουν όποιους/ες αντιστέκονται.

Δεν μας τρομοκρατούν ούτε οι φασιστικές επιθέσεις, ούτε η κρατική καταστολή.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους.

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΟΣΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.
ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/01 ΣΤΙΣ 9πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Συντονιστικό Καλών Τεχνών

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *